- Kékáfonya szirup
Egy kis serpenyőbe tegyél egy marék áfonyát, önts hozzá fél csésze narancslevet, és tégy hozzá két teáskanál cukrot. Főzd addig, amíg az egész szirupos nem lesz.
- Kókuszos juharszirup
Egy kis fazékba önts össze 1 csésze kókusztejet, 1 csésze juharszirupot, és 2 evőkanál barnacukrot. Lassú tűzön sűrűsödésig főzd (kb. 5 perc).
- Pekándiós öntet
Egy kis tálkában keverj ki egy teáskanál kukoricakeményítőt 1 evőkanál vízzel. Egy serpenyőbe tegyél 2 evőkanál vajat, 1 csésze juharszirupot, és add hozzá a keményítős keveréket. Sűrűsödésig főzd (kb. 5 perc), majd keverj hozzá ½ csésze apróra vágott pirított pekándiót, és szórd meg egy csipetnyi fahéjjal (ízlés szerint).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: